פינה קולדה מתכון: סימפוניה טרופית בכוס

כשהשמש זורחת, והיום דורש משהו צונן, שום דבר לא יכול להיות מרגיע כמו פינה קולדה מושלמת. המשקה הטרופי הזה, המשקה הלאומי של פורטו ריקו, הוא תערובת של אננס, קוקוס ורום – מעלה את המהות של חופשה בכוס.

מציאת המתכון האידיאלי היא מסע בפני עצמו. עם וריאציות רבות זמינות, איך יוצרים את הפינה קולדה המושלמת המציעה את התערובת הנכונה של קוקוס ואננס, תוך השגת המתיקות והמרקם המושלמים?

סוג:

קוקטיילים עם רום

דרגת קושי:

מתקדם

זמן הכנה:

10 דקות

מתכון לקוקטייל אחד

מתכון לכוס

שיתוף:

מתכון לפינה קולדה 

משוקשק: מכניסים את כל הרכיבים לשייקר ומנערים היטב למשך 30 שניות לפחות. מגישים על קרח.

מעורבב: זורקים את כל המרכיבים לבלנדר ומחכים עד שהתערובת אחידה.

רכיבים:

  • 90 גרם אננס טרי טחון
  • 30 מ"ל חלב קוקוס
  • 60 מ"ל רום לבן
  • 10 מ"ל מיץ ליים (מומלץ, לא חובה)
  • 22.5 מ"ל מי סוכר (אפשר לשחק עם הסוכר)

שלבים:

  1. מכניסים את כל הרכיבים לשייקר
  2. משקשקים היטב במשך 30 שניות
  3. מוזגים לכוס הוריקן או כוס גבוהה על גבי קרח בסינון
  4. שמים חתיכת אננס לקישוט
  5. מגישים, לחיים!

ניסיתם את ה-מרגריטה שלנו? רוצים להרגיש במקסיקו? תעדכנו אותנו מה אתם חושבים!

האגדה מאחורי הפינה קולדה

בשנת 1978, פורטו ריקו הכריזה על הפינה קולדה כמשקה הלאומי שלה. המונח "פינה קולדה" מתורגם ל"אננס מסונן" בספרדית, נותן כבוד למיץ האננס הטרי והמסונן שהוא המפתח לקוקטייל.

 

פענוח מרכיבים

אננס

האם להשתמש במיץ אננס או באננס טרי היא בחירה שמשפיעה על המרקם והטעם. אננס טרי מציע עקביות סמיכה יותר וטעם פרי חזק יותר, אך דורש הקפאה מראש. לחילופין, מיץ אננס נוח ומאפשר הכנה מיידית.

 

קוקוס

קוקוס הוא הלב של המשקה הטרופי הזה. בעוד שמתכונים רבים מתעקשים להשתמש בקרם קוקוס, חלב קוקוס מלא מציע אלטרנטיבה פחות מתוקה אך טעימה באותה מידה. רום קוקוס יכול גם להעצים את טעם הקוקוס מבלי להפוך אותו למתוק מדי.

 

רום

הבחירה המסורתית היא רום לבן, אבל רום קוקוס כמו מליבו יכול להוסיף שכבה נוספת של טעם. בדרך כלל נמנעים מרום זהוב או מיושן מכיוון שהם יכולים לגבור על האיזון העדין של הטעמים ולהוסיף יותר מדי תבלון.

 

קרח

חשוב להגיש את הפינה קולדה קרה מאוד, לכן במידה ואתם מכינים את הפינה קולדה בבלנדר הקפידו שהקרח ייכתש לחלוטין. במידה ואתם מכינים אותה בשייקר הקפידו למזוג אותה על קוביות קרח יחסית גדולות על מנת לא לדלל את המשקה.

 

המרכיב הסודי: מיץ ליים

למרות שלא מסורתי, שפריץ של מיץ ליים יכול לאזן את המתיקות והחומציות, להרים את המשקה כולו.

 

גרסאות משודרגות

איגוד הברמנים הבינלאומי מציע יחס של 5-3-5 של רום לבן, קרם קוקוס ומיץ אננס. עם זאת, יחס של 3-2-1 (3 חלקים מיץ אננס, 2 חלקים רום קוקוס וחלק אחד חלב קוקוס) פוגע בנקודה מתוקה בין אלכוהול לטעם.

רוצים לעשות אירוע מהסרטים?

תתקשרו אלינו עוד היום ואנחנו נארגן לכם אירוע שייזכר לשנים קדימה

קוקטיילים נוספים:

pina colada cocktail

קוקטייל לגונה כחולה

קוקטייל לגונה כחולה קוקטייל לגונה כחולה – משקה מיוחד שיהפוך כל בר אקטיבי לאטרקציה מושלמת לכל אירוע קוקטייל לגונה כחולה הוא קוקטייל מרענן וקל להכנה

למתכון
נגרוני

הדרך להקפיץ את האירוע שלכם

נגרוני – הדרך להקפיץ את הבר האקטיבי באירוע שלכם נגרוני – הדרך להקפיץ את הבר האקטיבי באירוע שלכם  נגרוני הוא קוקטייל איטלקי קלאסי, המורכב משלושה

למתכון
סדנאות אפייה

סדנאות אפייה

למי מיועדות סדנאות אפייה? למי מיועדות סדנאות אפייה? אנשים רבים נהנים להעביר את זמנם בבישול ובאפייה במטבח. כיום עם שלל תוכניות הריאליטי, שבהן אנו נפגשים

למתכון
×